Zmaj Jovina 7,

Jabuka, Srbija

063 76 44 854

060 031 90 41

PON PET: 09-17h

SUB NED: 09-14h

Boje za štampani beton

ŠTAMPANI BETON - BOJENJE BETONA

Štampani beton - boje

Boje za štampani beton se obično prave od specijalnih pigmenata koji se dodaju betonu tokom mešanja. Pigmenti su dostupni u različitim bojama i teksturama. Najčešće korišćene boje su betonska siva, zemljani tonovi, zlatna, zelena, plava, crvena i druge. Pigmenti se mogu mešati zajedno da bi se postigla željena nijansa.

Prilikom izbora boja za štampani beton, važno je uzeti u obzir nekoliko faktora. Prvo, boje treba da budu pogodne za spoljašnju upotrebu i otporne na vremenske uslove. Drugo, važno je uzeti u obzir postojeću arhitekturu i okruženje kako bi se postigao harmoničan izgled.

Siva boja za štampani beton je popularan izbor jer se dobro slaže sa betonom i prirodno se uklapa u većinu okruženja. Smeđe i zelene nijanse se često koriste za postizanje prirodnog izgleda.  Plave i crvene nijanse se obično koriste za stvaranje živopisnijih efekata. U skladu sa tim mogu biti dobar izbor za neke komercijalne ili zabavne prostore.

Takođe, boje se mogu kombinovati i prilagođavati kako bi se postigao željeni izgled. Na primer, štampani beton sa više nijansi sive može izgledati monotono. Ali dodavanjem tamnijih ili svetlijih tonova može se postići impresivan izgled.

Pored estetskih prednosti, boje za beton takođe poboljšavaju trajnost betona, štiteći ga od oštećenja i UV zraka.

Pre nego što izaberete boje za štampani beton, važno je razmotriti okruženje i stil vašeg doma ili poslovnog prostora. Boje treba da budu usklađene sa ostatkom okoline i da pruže željeni izgled. Takođe je važno odabrati boju koja će se dobro slagati sa drugim elementima kao što su zidovi, vrata i prozori.

Kada je u pitanju izbor boja za štampanii beton, važno je raditi sa profesionalcima koji će znati šta rade i pružiti vam najbolju uslugu. Pomoći će da odaberete paletu boja koja će odgovarati vašim potrebama i željama i obezbediće vam kvalitetan rad.

Kao i kod svakog građevinskog projekta, važno je raditi sa profesionalcima koji imaju iskustva u izradi štampanog betona i odabiru boja. To je jedini način da postignete lep i dugotrajan završni izgled koji će ispuniti sve vaše potrebe i želje.

Štampani beton – Paleta boja

Štampani beton se izrađuje tako što se izliva betonska ploča od kvalitetnog betonaa zatim se obrađuje posebnim ručnim alatima i specijalnim bojama – učvršćivačima. Boje koji se koriste prilikom izrade štampanog dekorativnog betona napravljeni su kombinovanjem prirodnih oksida metala i neorganskih sastojaka u strogo određenim razmerama. Zahvaljujući ovom tehnološkom novitetu i specijalnoj recepturi, nijanse i boje štampanog dekorativnog betona ostaju nepromenjene.

Možemo Vam ponuditi veliki izbor boja koje se vremenom ne menjaju.

Pogledajte katalog boja u ponudi:

Paleta boja za stampani beton