Zmaj Jovina 7,

Jabuka, Srbija

063 76 44 854

060 031 90 41

PON PET: 09-17h

SUB NED: 09-14h

Način izrade štampanog zida

ŠTAMPANI ZIDOVI - DEKORATIVNI ZIDOVI

Štampani zidovi - Način izrade

Način izrade štampanog zida se ogleda u brzom i lakom postavljanju. Tehnika štampanih zidova odlikuje se upotrebom specijalnih maltera koji se nanose na željenu površinu zida. Zbog veoma velikog prijanjanja na sve vrste podloga, nije potrebno prethodno dodatno obradjivati zidne površine. Može se nanositi na malterisane i nemalterisane zidove, gips ploče, drvene obloge pa čak i na stiropor. Štampane zidove odlikuje velika fleksibilnost koja omogućava pokrete i pomeranja podloge bez pojave pukotina, što nije slučaj sa klasičnim rigidnim zidnim površinama.

Posle par sati od nanošenja specijalnog maltera za izradu štampanih zidova, pristupa se procesu utiskivanja silikonskih kalupa kojim se dobija željeni reljef.

Nakon toga odštampani zid se boji prema vašoj želji. Time se dobijaju zidne površine koje izgledaju prirodno, imitirajući prirodan kamen, stene pa čak i drvo. Na kraju procesa, štampani zid se premazuje zaštitnim lakom koji daje dodatnu zaštitu. Ovaj lak omogućava da štampani zid ne povlači fleke od masnoće i vode. Dovoljno ga je s vremena na vreme prebrisati, kao i bilo koju drugu površinu. Svakako sam način izrade štampanog zida i njegove odlične karakteristika su dobar razlog, a i naša je preporuka da izaberete neki od modela štampanog zida za vaš dom ili poslovni prostor.