Zmaj Jovina 7,

Jabuka, Srbija

063 76 44 854

060 031 90 41

PON PET: 09-17h

SUB NED: 09-14h

Štampani zidovi

ŠTAMPANI ZIDOVI - DEKORATIVNI ZIDOVI

Štampani zidovi

Štampani zidovi su novost na našem tržištu i mogu se primenjivati na unutrašnje i na spoljašnje zidove. Izrada je veoma brza i ne zahteva dodatne pripremne radove. Primenom tehnike štampanih zidova dobijaju se zidne površine koje izgledaju prirodno, imitirajući prirodan kamen, stene pa čak i drvo.

Tehnologija je razvijena u USA pre svega za potrebe filmski industrije, jer omogućuju veoma brzu i ekonomičnu izradu realističnih scenografija. Takodje štampanje zidova se koristi za izradu veštačkih stena za penjanje.

Zbog velikog broja tekstura i neograničenih mogućnosti izbora boja, štampane zidove moguće je uklopiti u sve arhitektonske celine. Sam postupak izrade štampanih zidova više podseća na umetnički rad, nego na gradjevinski posao.

Štampane zidove odlikuje velika fleksibilnost koja omogućava pokrete i pomeranja podloge bez pojave pukotina, što nije slučaj sa klasičnim rigidnim zidnim površinama.

Tehnika štampanih zidova odlikuje se upotrebom specijalnih maltera, koji su otporni na sve vrste klimatskih, termalnih i mehaničkih oštećenja. Zbog svoje velike moći prijanja, tehnika štampanih zidova može se primenjivati na bilo koju postojeću podlogu, ne malterisane zidove, gips ploče, drvene obloge pa čak i na stiropor. Ukoliko i dodje do bilo kakvih mehaničkih oštećenja, reparacija je laka i brza. Takodje, ako zbog promene enterijera želite da promenite boju vašeg štampanog zida i to je moguće.