Zmaj Jovina 7,

Jabuka, Srbija

063 76 44 854

060 031 90 41

PON PET: 09-17h

SUB NED: 09-14h

Način izrade štampanog betona

ŠTAMPANI BETON - DEKORATIVNI BETON UGRADNJA

Štampani beton - Način izrade

Način izrade štampanog betona se ogleda u sledećem: Beton se izrađuje tako što se izliva betonska ploča od kvalitetnog betona MB 30, ojačan armaturnom mrežom i polipropilenskim vlaknima.

Beton se obrađuje posebnim ručnim alatima i specijalnim bojama – učvršćivačima, kalupima, a na kraju i lakira specijalnim zaštitnim premazom. Na taj način dobijamo ofarbanu, odštampanu i vodonepropusnu podlogu.

Nanošenjem zaptivača (laka) na kraju radova zatvaraju se pore u betonu i time se sprečava uticaj klimatskih uslova na beton. Poseban sigurnosni sloj boje, debljine 15 mm, čini njenu površinu 4 puta izdržljivijom u odnosu na konvencionalni beton.

Štampani beton je zapravo izlivena betonska površina. Kako bi podsećala na ciglu, keramičke pločice, drvo ili različite vrste kamena pomoću specijalnih kalupa je utisnuta šara ili tekstura.

Zapravo na ovaj način izrade štampani beton podseća na druge gradjevinske materijale, a zapravo je jeftinija alternativa kamenu, opeci, granitu. Takodje je veoma modernog i privlačnog izgleda.

Ovaj način izrade štampanog betona koristi se od pedesetih godina dvadesetog veka.
Danas doživljava svojevrsni ponovni procvat i široku primenu. Je možemo ga po želji primeniti na mnogim novim projektima i podnim površinama.

Materijal koji se koriste u izradi štampanog betona su:

Boja sa učvršćivačima

Prah za odvajanje kalupa i toniranje tekstura

Zaštitni lak otporan na vodu, smrzavanje, ulja, soli, rastvore kiselina i UV zrake

Polipropilenska vlakna i aditivi za beton